Sivusto käyttää evästeitä parantaakseen ja räätälöidäkseen käyttäjäkokemustaan. Sivusto saattaa myös sisältää evästeitä kolmansilta osapuolilta kuten Google Adsense, Google Analytics ja Youtube. Käyttämällä sivustoa, hyväksyt evästeet.

Sisustussuunnittelulla ihmeitä aikaan

Sisustussuunnittelun lähtökohdat

Ammattilaisen toteuttama sisustussuunnittelu palvelee kahta päätavoitetta. Tilojen toiminnallisuutta ja estetiikkaa. Kauneuden kaipuu lienee kaikilla – sen määritelmä tosin saattaa vaihdella eri ihmisillä melkoisesti. Toiminnallisuuskin riippuu täysin tilan käyttäjien tarpeista. Melko itsestään selvää siis on, että sisustussuunnittelulla on aina hyvin yksilölliset lähtökohdat.

Toiminnallisuuteen voidaan vaikuttaa huomattavasti esimerkiksi kalustevalinnoilla ja niiden sijoittelulla, valon määrällä ja sijoittelulla, tai vaikkapa erilaisilla verhokokonaisuuksilla. Tilan käyttäjiä on yleensä useita – ja jokaisella omat tarpeet toiminnallisuuden suhteen. Taitava sisustussuunnittelu luo puitteet, joissa tila mukautuu eri käyttäjien ja eri tilanteiden tarpeisiin yksinkertaisilla muutoksilla.

Esteettisellä sisustussuunnittelulla voidaan korostaa – tai jopa muuttaa – vaikutelmia tilasta. Huone voidaan saada näyttämään rauhallisemmalta, inspiroivammalta, tai vaikkapa suuremmalta kuin se on. Esteettisen sisustussuunnittelun yleisimpiä voimakeinoja ovat värit ja materiaalit.

Jos väittäisin sinulle, että tämän kuvan keskellä päällekkäin olevat kaksi kappaletta ovat täsmälleen saman sävyisiä, saattaisit naurahtaa.

Yllä oleva kuva perustuu ns. Cornsweet-illuusioon. Aivot rekisteröivät asioita suhteessa toisiinsa, joten kun peität (vaikkapa sormellasi tai kynällä) vaakasuuntaisen välin, huomaat, että kappaleet ovat todellakin saman sävyiset!

Sisustussuunnittelu yltää parhaimmillaan saman tyyppisiin optisiin vaikutelmiin.

Decorative-uudiskohteiden yhteistyökumppaneina toimii arkkitehtien lisäksi myös sisustussuunnittelun ammattilaisia, jotka ovat mukana jo asuntojen pohjasuunnittelussa. Kehykset tilojen toiminnallisuudelle luodaan jo arkkitehdin pöydällä. Decorative Pro Oy:n asuntotuotanto edustaa toiminnallisuuden ja estetiikan huippua, joka kestää aikaa ja helpottaa arkea.

Liittymällä postituslistalle, saat tiedon uusista artikkeleista kätevästi suoraan sähköpostiisi.